Supa de ceapa

Supa de ceapa




Motivele pentru care am ales să împărtăşesc această reÅ£etă cu voi pe acest site dedicat dietelor sunt legate strâns de multele beneficii ale cepei. Consumată regulat, ea ajută la regularizarea tranzitului intestinal, funcÅ£ionând ca laxativ uÅŸor ÅŸi deci fiind de mare ajutor persoanelor care se luptă cu obezitatea ÅŸi cu valorile mari ale colesterolului.


Iată deci reţeta.

 


 

Ingrediente:

  • 3 cepe
  • un morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingura de faina
  • 5 felii de pâine
  • Sare

 

 

Pregatire:

Ceapa se curata si se taie pestisori iar apoi se caleste in ulei cu mare atenÅ£ie căci ceapa nu trebuie sub nici o formă să se prăjească ci doar să se înmoaie puÅ£in. Se adauga faina putin cate putin si se amesteca incontinuu.

Separat se curata si razuiesc zarzavaturile. Se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa cu putina sare. Dacă preferaţi o supă mai groasă o puteţi prgăti cu un litru dar mie nu prea imi place. Dupa ce s-au fiert zarzavaturile se strecoara si se trec printr-o sita. Dacă doriţi, puteţi adăuga la fiert şi o bucăţică de pui pentru a aroma supa şi mai mult dar reţeta aceasta este, la origini, vegetariană.

 

 

Apoi se amesteca cu grijă legumele, zeama strecurata si cu ceapa calita ÅŸi se da pe foc pana se inmoaie bine ceapa. Vă recomand să lăsaÅ£i puÅ£in la scurs ceapa călită înainte de a o adăuga în supă, pentru a mai scăpa de uleiul de la călit.

Intre timp, pregătim nişte crutoane stropite cu ulei de măsline şi puţină apă. Supa se serveste calda cu crutoane.

Această reÅ£etă poate fi consumată ÅŸi în cazul în care urmaÅ£i o dietă Atkins, dar trebuie să scoateÅ£i din ecuaÅ£ie morcovul ÅŸi Å£elina (puteÅ£i însă folosi carne de pui sau vită). După ce a fiert în întregime îi adăugaÅ£i puÅ£in caÅŸcaval ras ÅŸi o puneÅ£i 10 minute în cuptor. În acest caz, se serveÅŸte, desigur, fără crutoane.

S-aveţi poftă!