Nimic mai potrivit in aceasta perioada decat o supa calda, plina de vitamine si minerale. Dupa parerea mea, supele nu au voie sa lipseasca din meniu, iar supa de ardei este una dintre cele pe care merita sa le incerci. Dupa supa de ardei rosii, iata o reteta de supa de ardei. Ca sa faci trei-patru portii de supa de ardei ai nevoie de patru ardei grasi rosii si mari, o ceapa mare, doi morcovi potriviti, doi catei de usturoi, 150 de grame de naut fiert (pe care il poti inlocui cu fasole boabe fiarta, sau poti elimina complet din reteta), trei-patru linguri cu ulei de masline, patru cani cu supa de legume sau supa de pasare, preparata in casa sau din cubulete de concentrat (dar merge si apa), o lingurita cu miere, o lingurita de boia de ardei (dulce) un varf de cutit de boia iute, sare si piper si putin cimbru proaspat sau verde. Suna putin caraghios, dar ca sa faci supa, incepi prin a incinge cuptorul. Taie ardeii in doua curata cotorul, stropeste-i cu putin ulei si coace-i, circa 30 de minute, in cuptorul bine incins. In timpul acesta taie ceapa morcovii si usturoriul si caleste-le, pe toate, in restul de ulei. Stinge cu supa si lasa sa fiarba la foc mic, in oala acoperita cu capac, circa 30 de minute. Adauga ardeii copti in supa, dupa ce le-ai scos pielita subtire si a ramas doar carnea. Lasa totul sa mai dea intr-un clocot. Cu un blender vertical, transforma supa in crema. Adauga boabele de naut (sau fasole), potriveste supa de sare si pune piper, miere si boiaua dulce si iute. Lasa supa sa mai clocoteasca o data. Daca este prea groasa mai poti adauga apa sau lapte degresat. Presara cimbru si serveste supa de ardei cu paine prajita.