O supa usoara si, totusi, satioasa este supa de usturoi cu ou. Se face rapid si tine raceala la distanta! Cum se prepara? Ingredientele: – 1 ardei gras; – 3 morcovi; – o jumatate de lingurita de chimen; – 4 cepe; – un sfert de radacina de telina; – pastarnac; – cateva frunze de dafin; – 10-15 catei de usturoi la un litru de apa; – 2-3 linguri ulei de masline; – 2 oua; – patrunjel; – sare dupa gust; – putina boia dulce sau iute; – crutoane. Mod de preparare: 1. Se pun la fiert intr-o oala de apa chimenul, morcovii, cepele, pastarnacul, ardeiul, dafinul si telina. Se adauga sare. Daca vreti o supa mai usoara, aruncati legumele si lasati doar zeama. 2. Se toaca usturoiul marunt si se pune la calit in uleiul de masline si boia, foarte putin ca sa nu se arda. Acest ulei se adauga in supa si se mai lasa la fiert 5 minute. 3. Ouale se adauga la sfarsit batute bine. Ca sa se faca zdrente, trebuie amestecate cu putina supa fierbinte. 4. Dupa ce supa este gata, se adauga patrunjelul tocat. 5. Se serveste cu crutoane. Pofta buna!