Supa cu unt de arahide

Supa cu unt de arahide

Am mancat asa ceva cu multa vreme in urma undeva in Belgia. Mi-am adus aminte de supa cu unt de alune, de la prajiturelele facute de Bucatar Maniac Supa cu unt de arahide este foarte gustoasa, este simplu de facut si merge de minune in post, pentru ca nu are nimic "de dulce”.

   

Ca sa faci supa cu unt de arahide ai nevoie de trei cartofi, doi ardei iuti mici (verzi), un morcov si doua cepe. La toate acestea mai adauga doi catei de usturoi, vreo patru linguri de unt de arahide (alege mereu untul de arahide simplu, preparat fara zahar si fara conservanti), un ardei rosu gras, vreo doua lingurite de de zahar, sare si piper, patrunjel proaspat si o cana de boabe de porumb (din conserva, gata fiert).

Curata cartoful, morcovul si ceapa si taie-le marunt. Caleste legumele intr-o lingura de ulei.  Pune sare. Adauga ardeiul gras si catelul de usturoi dat prin razatoare si continua sa calesti vreo cateva minute. Pune apa clocotita (doi litri) si fierbe toate legumele impreuna vreo 30 de minute.

 

Cand au fost bine un fierte cu un blender vertical transforma supa in crema. Pune supa pe foc. Adauga untul de arahide si lasa totul sa fiarba cateva minute. Pune sare, zaharul si ardeiul iute tocat feliute, patrunjelul tocat marunt si boabele de porumb. Mai lasa supa pe foc inca cateva minute si gata!

Serveste supa cu unt de arahide foarte calda cu paine prajita. O sa-ti placa si ai sa vrei sigur si a doua portie, asa ca trebuie sa stii ca din toate astea rezulta vreo 4-6 portii, iar o farfurile mica cu supa cu unt de arahide are pana in  200 de calorii.