Supa crema de vinete cu rosii coapte

Supa crema de vinete cu rosii coapte

Asa cum te-am obisnuit, nu te tinem prea mult timp in bucatarie ca poate ai alte treburi, cum ar fi sa faci niste genuflexiuni. Astazi te poftim sa incerci o supa consistenta si catifelata: supa crema de vinete cu rosii coapte. 

Ingrediente 
  • 1 vanata 
  • 1 dovlecel 
  • 2 cepe rosii
  • 12 rosii cherry 
  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 litru de supa de pui sau de legume 
  • foi de dafin, oregano, busuioc, patrunjel
  • zahar, sare, piper
     

Taie rosiile in jumatati si asaza-le intr-o tava cu taietura in sus. Presara sare, piper, o lingurita de zahar, busuioc, oregano si stropeste-le cu ulei. Baga-le la cuptor pentru 20 – 25 de minute si sa vezi minune. 

Inteapa vanata in 2, 3 locuri si coace-o pe o plita incinsa pe aragaz pana cand se arde coaja. Apoi las-o la scurs si la racit, timp in care caleste in ulei ceapa si usturoiul. 
 
Adauga apoi dovlecelul taiat cuburi, iar dupa 3 minute pune si miezul vinetei coapte. Mai tine pe foc 3 minute, dupa care adauga si supa fierbinte, foile de dafin, sare si piper. Atunci cand usturoiul se inmoaie, scoate foile de dafin si rastoarna supa in blender. 
 
Pune o portie in bol, adauga iaurt grecesc, patrunjel si rosiile caramelizate.
 
Pofta buna!