Supa crema de rosii

Supa crema de rosii

Supa de rosii este o reteta delicioasa, ideala pentru o cina usoara.

Ingrediente:

– 500 ml suc de rosii facut in casa sau 2-3 linguri de pasta de rosii;
– o jumatate de kg de rosii decojite;
– o ceapa mare;
– doi morcovi;
– o telina;
– o radacina de patrunjel sau pastarnac;
– 2 catei de usturoi;
– 2 linguri de ulei de masline;
– verdeata de care va place;
– sare si piper dupa gust;
– 2 linguri de smantana pentru ornat.

Mod de preparare:

1. Toaca ceapa, morcovul si telina in bucati mari si pune-le la fiert in jumatate de litru de apa. Acopera-le si lasa-le sa fiarba vreo 20 de minute. Adauga rosiile, sucul de rosii, usturoiul tocat marunt, ierburile si lasa totul sa mai fiarba vreo cateva minute. Pune uleiul.

2. Foloseste un blender pentru a trabsforma totul in crema. Serveste cu smantana. Potriveste cu sare, piper si, eventual, putin zahar.

3. Serveste cu crutoane.

Pofta buna!