Supa de rosii este o reteta delicioasa, ideala pentru o cina usoara. Ingrediente: – 500 ml suc de rosii facut in casa sau 2-3 linguri de pasta de rosii; – o jumatate de kg de rosii decojite; – o ceapa mare; – doi morcovi; – o telina; – o radacina de patrunjel sau pastarnac; – 2 catei de usturoi; – 2 linguri de ulei de masline; – verdeata de care va place; – sare si piper dupa gust; – 2 linguri de smantana pentru ornat. Mod de preparare: 1. Toaca ceapa, morcovul si telina in bucati mari si pune-le la fiert in jumatate de litru de apa. Acopera-le si lasa-le sa fiarba vreo 20 de minute. Adauga rosiile, sucul de rosii, usturoiul tocat marunt, ierburile si lasa totul sa mai fiarba vreo cateva minute. Pune uleiul. 2. Foloseste un blender pentru a trabsforma totul in crema. Serveste cu smantana. Potriveste cu sare, piper si, eventual, putin zahar. 3. Serveste cu crutoane. Pofta buna!