Suntem la jumatatea verii si ar trebui sa profiti de rosiile suculente care se gasesc pe tarabe sau chiar in gradina ta. Adauga cateva frunzulite de busuioc proaspat si alte cateva de menta si ai obtinut o supa crema de rosii dulce-acrisoara si aromata. Ingrediente 6 rosii mari, bine coapte 1 ceapa 1 cartof 2 linguri de pasta de tomate 3 catei de usturoi 2 linguri de busuioc tocat 1 lingura de menta tocata 3 linguri de ulei de masline sare, piper, 1 lingurita de zahar Incinge uleiul intr-o oala in care caleste pentru 30 de secunde ceapa si usturoiul tocate. Adauga rosiile decojite si tocate si pasta de tomate, apoi amesteca des. Pune si cartoful si mai mult sau mai putin de un litru de apa, in functie de cat de zemoase sunt rosiile. Dupa ce fierbi 40 de minute, adauga menta, busuiocul, zaharul, sarea si piperul si dupa cateva clocote rastoarna totul in blender cu ajutorul caruia paseaza toate ingredientele. Daca ti se pare prea groasa, poti sa strecori supa, apoi serveste-o cu crutoane si cu smantana dulce.