Supa crema de morcovi cu ghimbir si lamaie

Supa crema de morcovi cu ghimbir si lamaie
Supele sunt perfecte in orice fel de regim alimentar, ele hidrateaza organismul, ii aduc vitamine si minerale, accelereaza tranzitul intestinal si, mai ales, nu ingrasa. Azi iti recomandam o supa crema de morcovi cu ghimbir, usturoi si lamaie, perfecta pentru cresterea imunitatii.
 
Ingrediente:
 
– 8 morcovi;
– o jumatate de ceapa;
– o lingurita de ghimbir proaspat tocat marunt;
– o jumatate de lingurita de usturoi pisat;
– 2 rosii curatate de coaja si tocate cubulete;
– o lingurita de coaja rasa de lamaie;
– 2 linguri de suc de lamaie;
– 2 linguri de smantana;
– sare dupa gust;
– patrunjel.
 
Mod de preparare:
 
Pune intr-o oala la fiert morcovii, ceapa, rosiile si putina sare. Dupa ce s-au fiert, adauga usturoiul si ghimbirul si mai lasa-le pe foc cateva minute. Opreste focul, adauga sucul de lamaie si coaja de lamaie, dupa care amesteca bine cu blenderul pana supa se transforma in crema.
 
Orneaza cu patrunjel si serveste cu putina smantana pe deasupra.
 
Daca nu iti place smantana, poti orna supa cu cateva picaturi de ulei de masline.
 
 
Pofta buna!