Se numeste simplu supa crema de fasole, dar in fapt este o delicatesa. O supa incredibil de rafinata, care se prepara din cele mai banale ingrediente cu putinta. Este delicioasa, foarte sanatoasa – fiind o excelenta sursa de proteine, fibre si minerale, se prepara destul de usor si are doar 300 de calorii. Adica este o mancare perfecta pentru o cina. Iti garantez ca te vei indragosti de ea, iar supa crema de fasole o sa devina una din preferatele tale. Ca sa prepari 4-5 portii de supa crema de fasole ai nevoie de o conopida intreaga, doua cepe potrivite, 6-8 catei de usturoi, trei cani de fasole alba fiarta (foloseste fasolea gata fiarta din conserve – sunt foarte bune, iar fasolea este de calitate) doua cani cu apa, doua cani de supa de legume (preparate dintr-un cub de concentrat d elegume), sucul de la o lamaie, sare, trei-patru linguri de ulei de masline si o lingurita de boia dulce de ardei. Prima operatie este sa desfaci conopida buchetele mici. Incinge cuptorul si unge o tava cu putin ulei. Pune buchietele de conopida intr-un vas, adauga ulei si sare si amesteca bine, in asa fel incat conopida sa fie uniform unsa cu ulei. Pune conopida in tava de copt. Curata ceapa si usturoiul. Toaca ceapa felii si repeta operatiunea. O lingura de ulei este perfect suficienta. Adauga si ceapa si usturoiul in tava, alaturi de conopida, si coace legumele la foc iute pentru 30 de minute, pana devin aurii. Pune intr-un vas apa, supa de legume, legumele coapte si fasolea. Cu un blender vertical transforma totul in crema. Lasa supa sa clocoteasca un minut. Potriveste dupa gust de sare si piper. Adauga sucul de lamaie. Cand servesti adauga deasupra putin ulei de masline si presara boia de ardei.