Supele crema sunt delicioase, sanatoase si iti incalzesc trupul si sufletul in zilele reci si umede de toamna amestecata cu iarna. Supa crema de cartofi este una din cele mai usoare de preparat. Ca sa o faci ai nevoie de 500 grame de cartofi, 50 de mililitri lapte, sare dupa gust, doi litri de apa, 100 mililitri de smantana si o felie de paine pentru crutoane. Cartofii se curata se spala si se taie cubulete. Punem cartofii la fiert in apa cu putina sare, la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute pana se fierb bine ca si pentru un piure. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa, se adauga laptele si smantana si se mixeaza cu blenderul pana cand obtinem o crema. Daca compozitia este prea groasa, mai adaugam putin din apa in care am fiert cartofii. Crutoanele se obtin foarte usor. Taiem cubulete mici o felie de paine, le punem intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pentru 10 minute (in functie de cat sunt de mici) sau pana cand devin aurii. Crutoanele le adaugam in supa in momentul servirii. Putem asezona tot atunci cu piper si sare daca mai este nevoie. 100 de grame de supa crema de cartofi cu curtoane contine: 92 calorii, 1,9 g proteine, 0,4 g lipide si 20,1 g carbohidrati. Pofta buna!