O mancare de post este intotdeauna binevenita in sezon, asa ca m-am gandit la o reteta noua, de supa crema de morcovi si cartofi cu nuci si crutoane, care sa va fie de folos, dar in acelasi timp sa fie si satioasa si sanatoasa. Cu frigul neobisnuit din perioada asta, va recomandam sa po serviti calda. Puteti sa adaugati sau sa inlocuiti morcovii cu telina de exemplu, daca va place sau pentru a diversifica. Este foarte usor de preparat si sper sa va placa. Ingrediente pentru supa crema de morcovi si cartofi cu nuci 3 morcovi 3 cartofi 1 litru si jumatate de apa 1 felie de paine Sare, piper dupa gust O lingura de otet Cateva nuci Putin ulei de dovleac. 1 ceapa mica Mod de preparare Curatati legumele si spalati-le bine, apoi taiati-le cuburi mari si puneti-le la fiert in apa. Intre timp pregatiti curutoanele. Taiati felia de paine in cubulete mici pe care puneti-le intr-o tava, in cuptor, pentru cateva minute sau pana cand se rumenesc putin. Dupa ce legumele s-au fiert, pasirati-le cu blenderul, fara a strecura apa in care au fiert. Adaugati sare si piper dupa gust. Serviti cu crutoane si nuci, iar la final stropiti cu putin ulei de dovleac. 100 de g de supa-crema de morcovi si cartofi cu nuci si crutoane contin: 65 calorii, 1,9 g proteine, 1,2 g lipide si 28 g carbohidrati. Pofta buna!