Sufleu de cartofi cu sunca

Sufleu de cartofi cu sunca

 Ingrediente pentru 4 portii:
-1 kg de cartofi fierti,
-o lingura de chimen,
-200 grame ceapa, 40 grame unt,
-sare, piper macinat,
-1 lingurita de cimbru,
-1 lingurita de oregano,
-200 grame sunca,
-2 felii de paine uscata,
-100 grame cascaval,
-3 oua, 375 ml de lapte,
-nucsoara,
-grasime pentru ungerea tavii.

 

Mod de preparare
Cartofii se spala si se presara chimenul. Se pune apa in vas de asa maniera incat sa acopere cartofii, apoi se acopera vasul si se lasa pe foc timp de 25 de minute.

 

Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste. Se presara piper, cimbru, oregano si sare, dupa care se ia de pe foc. Carnea se taie cuburi, iar feliile de paine se maruntesc. Cascavalul se da pe razatoare si se presara peste pesmet. Ouale se bat si se adauga laptele, se presara piper, nucsoara si sare. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

 

Se unge un vas termorezistent cu unt. Se scurge apa si se taie cartofii rondele. Se pun cartofii in vas alternativ cu sunca si ceapa. Se adauga amestecul de oua si lapte, dupa care se presara pesmet. Se introduce vasul la cuptor, unde va sta 30-40 de minute.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 600 Kcal, 32 grame proteine, 21 grame grasimi, 54 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!