Sucurile carbogazoase ne imbatranesc

|Madalina Stama |
Sucurile carbogazoase ne imbatranesc

Cu alte cuvinte, fiecare pahar cu suc pe care il dai pe gatlej, in speranta de a-ti potoli setea, ti-o aprinde si mai rau, si uite asa pahar dupa pahar ajungi sa imbatranesti pe zi ce trece, pentru ca nu ai taria de a renunta la acest obicei nesanatos.

 

Rezultatul studiului a fost publicat in cadrul Federatiei Societatilor Americane Pentru Jurnalul Biologiei Experimentale, in care se arata ca acest mineral, fosfatul, pe care o sa-l regasesti in carnea procesata, prajituri si paine, daca o sa citesti cu atentie etichetele, slabeste muschii, pielea si afecteaza inima si rinichii.

 

Rezultatul acesta, care o sa-ti schimbe parerea despre sucurile carbogazose pe care le consumai cu atata placere, s-a obtinut dupa ce oamenii de stiinta au calculat nivelul de fosfat din organismele a trei grupuri de soareci. Micutele razatoare, hranite cu o dieta bogata in fosfat, nu au avut o viata prea lunga, intre opt si cinsprezece saptamani. In schimb, razatoarele care au avut un nivel scazut de fosfat in sange, s-au bucurat de viata numai douazeci de saptamani.

 

Cu alte cuvinte, ca sa duci o viata lunga si sanatoasa, trebuie sa impaci si capra si varza, in care capra este dieta si varza este respectiv balanta de fosfat din organism. Practic daca vrei sa-ti vezi nepoteii mari, sa te bucuri de compania lor, nu te mai indopa cu sucuri carbogazoase, cititeste cu atentie etichetele produselor, si daca gasesti inscriptia fosfat lasa-le sa zaca pe raft. Si toate astea pentru ca balanta de fosfor, din organism, influenteaza procesul de imbatranire.
 

Distribuie articolul pe: