Sucuri naturale

Sucuri naturale

O cura de sucuri naturale din fructe si legume este perfecta in acest moment. Pietele sunt pline de fructe si legume. Tot felul d elegume si frute gasim si in marile magazine desi, eu cel putin, nu sustin si nu agreez ideea de a cumpara fructe si legume „proaspete” din supermarket, ci din piata, direct de la cei care le-au crescut si ingrijit. Dar asta este o alta poveste.

Revenind la cura de sucuri naturale, la care va indemn, trebuie precizate cateva detalii importante. Fructele si legumele pe care le folosim trebuie sa fie proaspete, sanatoase si daca se poate din recolte bio. Trebuie sa fie foarte bine spalate si curatate, daca este cazul. Din fericire avem la indemana aparatele pentru facut sucuri. Cele mai bune sunt cele care lasa si o parte parte din pulpa fuctelor si a legumelor sa treaca in suc. In cazul in care nu se intampla asa si cu storcatorul tau de fructe, nu-ti ramane decat ca o parte din „resturi” sa le adaugi in sucul rezultat.

Un suc se poate numi cu adevarat natural, daca este facut sub ochii tai si daca este baut in urmatoarele minute dupa ce a fost preparat. Pastrarea acestora, chiar si la frigider, face ca toate principiile active sa se piarda, iar sucul natural sa devina o bautura colorata oarecare. O cura de sucuri naturale, din fructe si legume, acasa este cea mai buna dieta de detoxifiere din cate exista. Este si o solutie ca sa scapi de cateva kilograme. Sucurile naturale din fructe si legume sunt satioase, au putine calorii (daca stii ce combinatii sa alegi), hidrateaza si sunt solutia perfecta pentru necesara cura de vitamine si minerale.

Iata care sunt cateva din cele mai bune combinatii, din care rezulta sucuri naturale sanatoase, pline de vitamine si minerale.

Sucuri naturale verzi preparate din frunze de spanac si salata, varza kale si patrunjel. Sucul este o infuzie concentrata de antioxidanti. Se pot adauga frunze si tulpini de telina. Pentru un gust mai bun (sucul fiind usor amar) pune suc de lamaie si, eventual combina „licoarea verde” cu sucul dulce de morcov sau sfecla. O alta solutie pentru un pus de gust este ghimbirul, care poate fi adaugat in orice alta combinatie de legume si fructe. Meritul ghimbirului nu este doar acela ca imbunatateste gustul, dar este si o pretioasa sursa de antioxidanti, din categoria celor de top!

 

Daca tot am pomenit de sfecla, va recomandam cu incredere sucul natural de sfecla. Este plin de vitamine, fitonutrienti si antioxidanti pretiosi. Sucul de sfeca, foarte bogat in zahar poate fi adaugat in toate celelalte sucuri al caror gust nu este de nota 10. Sucul natural de sfecla este o sursa senzationala de vitamina A, potasiu, beta-caroten, calciu si fier. Practic un pahar de suc de sfecla face cat o masa! Nu pot sa trec mai departe fara sa spun ca sucul de sfecla este cea mai buna metoda de detoxifiere naturala.

O alta leguma pe care merita din plin sa o treceti prin storcatorul de fructe este varza. Un pahar de suc natural de varza dulce asigura necesarul de vitamina C pentru o zi intreaga, la care se adauga un aport masiv de vitamina B6. Nu in ultimul rand este un adevarat pansament gastric. Varza mai are avantajul de a fi leguma care se poate pastra proaspata (intreaga) in frigider pentru mult timp, astfel ca o ai la dispozitie ori de cate ori ai chef de un pahar cu vitamine si oricand iti este foame, in cursul dietelor pentru scaderea in greutate.

Nu pot incheia lista cu propuneri pentru sucuri naturale fara sa amintesc de capsune si afine. Poti folosi foarte bine si fructele inghetate pe care le gasesti in marile magazine (de data asta chiar le recomand), pentru ca le ai la dispozitie indiferent de sezon. Sucul natural de capsune, in care adaugi si o mana de afine, contine antioxidanti cu puternice efecte antiinflamatorii si vitamina C in doze impresionanate, scrie The Daily Meal.

Merita sa mai incerci si sucul natural de rodie, dar si pe cel de pastarnac, plin de minerale rare.