Sucul de rosii accelereaza eliminarea alcoolului de catre ficat, potrivit unor cercetatori japonezi care studiaza de cativa ani efectele consumului de fructe si legume asupra alcoolului, scrie Gandul. Oamenii de stiinta au povestit, in cadrul unui congres al Societatii japoneze de nutritie, ca au realizat un experiment cu un grup de voluntari, caruia i s-a dat sa bea 50 cl de apa plata si 10 cl de shochu, o bautura cu un continut de alcool de 25%. Dupa cateva zile, voluntarii au primit aceeasi cantitate de shochu, insotita de 50 cl de suc de rosii. Alcoolemia a scazut semnificativ dupa o ora si in medie, alcoolul a disparut total din organismul lor dupa cinci ore cu apa si dupa patru ore cu suc de rosii. Din Evenimentul Zilei aflati de ce nu este bun mustul. Ziarul a vorbit cu nutritionistul Gheorghe Mencinicopschi care spune ca desi contine antioxidanti, mustul are o cantitate uriasa de zahar si e un laxativ puternic. Iata de ce anumite categorii de persoane ar trebuie sa il evite.