Strategia e bazata pe studii aprofundate. Obesity Research a aflat ca persoanele care mananca aperitive care contin in jur de 80 de calorii si sunt formate din trei ingrediente cheie – un anumit tip de grasimi, proteine si fibre- ajung sa manance cu 43 la suta mai putine mancaruri cu continut caloric decat ceilalti. Rezultatul? Pierderea de kilograme garantata. Explicatia e simpla. De fiecare data cand mananci, corpul elibereaza un hormon responsabil cu senzatia de satietate. Hormonul care te face sa te simti plin e activat de acidul oleic, pe care il poti gasi in avocado, nuci si in uleiul de masline. Responsabile de producerea hormonului sunt si fibrele, in special oligofructoza care se gaseste in asparagus, rosii si grau. Asadar inainte de va infige in felul de mancare principal, faceti-va timp pentru un aperitiv. Nu veti mai manca in exces iar senzatia de foame nu va mai aparea curand. Iata si cateva idei de snack-uri pe care le puteti rontai fara probleme inainte de masa: Asparagus cu migdale. Gatiti 6 bucati de asparagus la abur si il serviti cu o lingurita de migdale prajite. Toast cu avocado si humus. Gasesti retetele de hummus aici. Tzatziki. Feliile de castravete se acopera cu un borcanel de iaurt fara grasime, amestecat cu o lingurita de suc de lamaie proaspat stors si putin marar tocat. Bruschette mediteraneene. Se fac extrem de usor. Dupa ce scoateti de la toaster o felie de paine o stropiti cu putin ulei de masline si puneti deasupra un amestec din iaurt cu rosii taiate cubulete, usturoi si busoioc. Daca mai puteti manca macar un sfert din felul principal dupa un aperitiv ca cele de mai sus, sa-mi spuneti Cutzu. Voi ce strategii aplicati ca sa nu mancati in exces ?