Pentru dumneavoastra doamnelor si domnisoarelor, un dulce fin si spumos de 8 Martie! O primavara dulce si insorita sa aveti! Spuma de ciocolata este un desert de care te poti bucura, daca portiile sunt mici si daca o pregatesti rar. Dar, o ceasca (mica), cu spuma de ciocolata face cat un tub intreg de xanax. In fine, sa trecem mai departe. Iata care sunt ingredientele necesare pentru patru-sase portii de spuma de ciocolata: 30 de grame de unt, 100 de grame de ciocolata neagra, trei oua, 75 de grame de zahar, o ceasca mica (50 mililitri) de cafea foarte tare (espresso), piscoturi de sampanie, vreo trei pentru fiecare portie. Incepe prin a topi ciocolata. O poti face deasupra unui vas cu apa clocotita sau in cuptorul cu microunde. In ciocolata topita adauga untul si amesteca bine. Lasa crema sa se racoreasca. Bate galbenusul cu zaharul, pana ce devin spumoase si zaharul se topeste complet. Adauga esenta de cafea si continua sa amesteci. Adauga crema de oua in ciocolata, numai dupa ce acesta din urma este foarte bine racorita, pentru ca in caz cotrar sa iasa o omleta dulce cu ciocolata. Amesteca constant in timp ce combini cele doua compozitii. Bate spuma albusul si adauga, la final, incet, albusul in crema de ciocolata. Amesteca incet, dar bine, pana ce albusul este perfect incorporat in crema. Aseaza la fundul fiecarui vas pentru servit un piscot de sampanie rupt in bucatele. Pune spuma de ciocolata. Aseaza, rupte in bucati mari unul doua puscoturi si acopera cu al doilea strat de spuma. Spuma de ciocolata se lasa la rece cel putin doua-trei ore inainte de a se degusta. Se poate servi simpla sau cu frisca. Merge si cu sirop de fructe sau fructe zaharisite. foto: foodfood.com