Acesta planta zvelta, regeasca si-a luat denumirea de sparanghel de la cuvantul grecesc (asparagos) care inseamna a rasari, a lastari, a germina. Sparanghelul a fost o delicatesa extrem de cautat in Roma antica si doar imparatii se bucurau de el. Mai apoi regele Louis XIV al Frantei ia dat denumirea de planta a regilor ceea ce i-a conferit acestuia o mare popularitate pe care nu si-a pierdut-o nici pana azi. Sparanghel = nutritie sanatoasa Sparanghelul face parte din familia crinului si este ruda apropiata cu usturoiul, ceapa si prazul. Este extrem de nutritiv, sarac in grasimi si bogat in fibre. Are un continut mare de fier, vitamina C si complexul vitaminelor B, in special acid folic. Peste cateva saptamani, sparanghelul va fi la mare cautare deoarece este sezonul lui, iar unele popoare isi schimba complet alimentatia in functie de sezonul fiecarui fruct sau leguma. Nemtii, de exemplu, in luna aprilie sunt foarte mari consumatori de sparanghel, cum probabil si noi, romanii la inceputul primaverii consumam mai mult ca niciodata spanac, urzici sau loboda. Sparanghelul se poate gati in diferite feluri, este mereu extrem de gustos, hranitos si sarac in calorii, ceea ce il face alegerea ideala pentru dieta.