Sparanghel cu sos de portocale

Pentru 4 portii ai nevoie de:

-450 de grame de sparanghel proaspat,

-coaja rasa de la o portocala,

-3 linguri cu suc de portocale,

-1 lingura cu zeama de lamaie, ½ de lingurita cu pudra de mustar,

-3 linguri cu ulei de masline virgin, 1 fir de ceapa verde,

-1 legatura mica de sparanghel,

-1 portocala (pentru garnitura),

-sare, piper negru (proaspat macinat).

 

Prima data se pregateste sparanghelul. Acesta se spala si se curata de partile atoase. Apoi, se introduce in dispozitivul de fierbere la aburi. Dupa ce a fiert, se introduce intr-un vas cu gheata sau apa rece pentru a se opri fierberea. In plus, procedand astfel vei avea parte de un sparanghel crocant.

 

 

Dupa aceasta, pune la fiert 150 de ml de apa. In apa clocotita, adauga coaja rasa de portocala. Dupa 3 minute, scoate coaja de portocala si amestec–o cu ingredientele pentru dressing: sarea, piperul, sucul de portocale, sucul de lamaie, uleiul si pudra de mustar.

 

 

Apoi, pune sparanghelul pe o farfurie. Intre timp, desfa portocala in felii, toaca ceapa verde si patrunjelul. Ultimele doua ingrediente se amesteca si se servesc cu sparanghelul, alaturi de feliile de portocala.

 

 

Sa ai pofta!