Plin de minerale si vitamine, cu putine calorii, spanacul in dieta se preteaza la orice combinatii. Este accesibil, practic tot timpul anului, fie proaspat, din aprilie, pana tarziu in octombrie, fie congelat, in perioada rece a anului. Spanacul in dieta este util atat pentru copii cat si pentru adulti, fiind o adevarata de sursa de sanatate. Spanacul isi are originea in Persia (Iranul de azi). A fost preluat, inainte de a ajunge in Europa, de chinezi care l-au utilizat intens pentru calitatile lui nutritive deosebite. Perfect in dietele vegetariene, in cele care urmaresc scaderea in greutate, in dietele de detoxifiere si in alimentatia sanatoasa, in general, spanacul poate fi consumat crud sau preparat, sub forma de piureuri, salate, mancaruri calde sau reci. Binefacerile pe care le aduce organismului sunt imense. Spanacul in dieta, in orice fel de dieta, este principala sursa de vitamina K, 100 de grame de spanac asigurant 500% din doza zilnica recomandata. Si asta in conditiile in care vitamina K este una din vitaminele pretioase pentru sanatatea organismului, aportul pe cale naturala, din alimente, fiind de cele mai multe ori insuficient. In 100 de grame de spanac se mai gaseste dublul cantitatii de vitamina A necesara zilnic, 15% din necesarul de fier, calciu si vitamina C. Cele 25 de calorii pe care le contin 100 de grame de spanac crud, iti permit sa incluzi spanacul in dieta, fara limite. Cu alte cuvinte poti deveni dependenta de spanac, indiferent care este dieta pe care o respecti, pentru ca acesta functioneaza ca un tonic general, intervine in diminuarea depozitelor grase de pe abdomen, fese si coapse, scrie Whfood.com. Nu trebuie uitati nici antioxidantii pe care spanacul ii contine si care sunt o cale ideala prin care sunt prevenite afectiuni grave. Spanacul in dieta combate afectiunile inflamatorii, previne suferintele oculate si contribuie la cresterea rezistentei generale a organismului, in principal ca urmare a cantitatii foarte mari de vitamina K pe care acesta o contine. Spanacul in dieta de detoxifiere este de un real ajutor pentru ca stimuleaza reinnoirea celulara, mai ales la nivelul celulelor sangelui. Spanacul in dieta este ideal in forma cruda, in salate proaspete, iar adausul de suc de lamaie eficientizeaza absorbtia nutrientilor pe care acesta ii contine.