Spanac cu usturoi si iaurt

Spanac cu usturoi si iaurt

Spanacul este noua vedeta a sezonului. Plin de vitamine si minerale, spanacul este foarte potrivit dupa iarna care ne-a adus un aport prea mic de astfel de nutrienti vitali organismului. Iata o metoda foarte gustoasa de a-l gati, si totodata o idee pentru masa de Paste: spanac cu usturoi si iaurt.

   

Ca sa faci spanac cu usturoi si iaurt ai nevoie de 500 de grame de spanac proaspat, un litru de lapte, patru linguri de faina, 3-4 catei de usturoi, sare si piper dupa gust, 3-4 linguri de smantana si 3-4 linguri cu iaurt.

Spanacul se spala foarte foarte bine, frunza cu frunza, sub jet de apa rece si daca este cazul, se curata de codite. Se fierb aproximativ trei litri de apa cu sare. Cand clocoteste se adauga spanacul si se lasa la fiert  trei minute, dar nu mai mult, pentru ca isi pierde culoarea. Se strecoara si se lasa la scurs, apoi se toaca foarte marunt (cat vreti voi de marunt) cu un cutit.

Intre timp se pregateste un sos din restul ingredientelor. Adica se pune laptele la fiert. Intr-o cana se amesteca faina cu smantana si putin din lapte si cand laptele de pe foc da semne ca incepe sa fiarba se adauga amestecul cu faina, amestecand tot timpul cu un tel. Se lasa sa dea cateva clocote sa se ingroase compozitia. Adaugam spanacul, sare si piper, mai lasam jumatate de minut la foc mic, apoi adaugam usturoiul ras pe razatoarea mica. Dupa inca un minut, spanacul este gata. Daca vi se pare prea groasa compozitia, se mai poate subtia cu apa sau lapte. Iaurtul se adauga in momentul servirii, dupa gust.

100 de grame de spanac cu usturoi si iaurt contine: 68 de calorii, 3 g proteine, 2,6 g lipide, 5,2 g carbohidrati.

Pofta buna!