Adaugam la colectia de retete de Paste si spanacul cu stafide. Delicios, elegant, foarte usor de facut, pe gustul tuturor, perfect potrivit pentru a fi servit alaturi de friptura (merge la fel de bine indiferet de tipul de carne) si in egala masura o speciala si rafinata reteta vegetariana. Adica ceva ce merita pe deplin denumirea de reteta perfecta, buna de tinut minte. Ca sa faci spanac cu stafide ai neaparata nevoie de spanac proaspat, pentru ca doar asa te poti bucura de gustul si aroma acestei mancari. Pentru patru portii mari ai nevoie de 700-800 de grame de spanac, 200 de grame de stafide aurii, trei linguri cu seminte de pin (dar poti folosi la fel de bine nuca sau seminte de dovleac), trei linguri cu ulei, doua linguri cu otet basamic, doi catei de usturoi sau doua fire de usturoi verde, doua-trei fire de leustean proaspat. Spala bine spanacul si alege doar frunzele intregi. Lasa spanacul sa se scurga bine. Pune stafidele la inmuiat in apa calda. Pune ulei la incins intr-o tava incapatoare. Pune semintele de pin la calit si amesteca ca sa nu se arda. Adauga usturoiul tocat marunt si la final spanacul. Amesteca bine astfel incat frunzele de spanac sa se caleasca uniform. Totul trebuie sa dureze maxim patru-cinci minute. Potriveste mancarea de sare si piper, dupa gustul tau. Adauga stafidele, scurse bine de apa, da deoparte si adauga leusteanul tocat fin si otetul balsamic. Amesteca si serveste imediat. Daca alegi sa mananci spanacul cu stafide, simplu, ca o mancare in sine, serveste-l impreuna cu felii subtiri de paine prajita.