Spanac cu oua ochiuri

Spanac cu oua ochiuri
Spanacul cu oua ochiuri este o reteta foarte simplu de facut si foarte sanatoasa. Spanacul este sursa de energie a lui Popeye si nu degeaba, el are un continut important de fier, acid folic si calciu. Din pacate, fierul din spanac nu se absoarbe in totalitate, de aceea este bine sa il combinam cu alte alimente bogate in fier, in cazul de fata cu oua. Spanacul mai este bogat in magneziu, sulf, zinc, cuprru, potasiu, dar si in vitaminele A, B1, B2, C, E si K. Despre oua nu mai are rost sa spunem ca sunt bogate in proteine, vitamina D, seleniu si, bineinteles, fier. 
 
Combinatia de spanac cu oua ochiuri este una prietenoasa cu stomacul, nu ingrasa si este foarte satioasa.
 
Cum se prepara?
 
Ingrediente:
 
– 7-8 legaturi de spanac, cam 500 de grame;
 
– 2 linguri ulei de masline;
 
– o jumatate de lingurita de unt;
 
– o cana de lapte;
 
– 1 lingura de faina;
 
– 4 catei de usturoi zdrobiti;
 
– sare si piper dupa gust;
 
– 3-4 oua ochiuri.
 
Mod de preparare:
 
1. Se spala spanacul si se pune la fiert cu putina sare. Dupa ce se inmoaie bine, se strecoara, se taie marunt si se caleste putin la foc mic in 2 linguri de ulei de masline impreuna cu usturoiul si piperul.
 
2. Intr-o tigaie separat se amesteca untul cu faina si laptele pana se face un sos omogen. Se adauga acest sos peste spanac si se mai lasa vreo 2 minute pe foc, timp in care se amesteca bine. 
 
3. La final, puneti spanacul pe un platou si ornati cu oua ochiuri.
 
 
Pofta buna!