Incercam ceva cu aer oriental? Dar simplu de facut si foarte gustos. Spaghete cu susan, de exemplu? Daca ti-am starnit intereseul sa mai spun ca pe langa susan mai aveam si ceapa verde si un sos cu totul special. Ingredientele sunt pentru patru portii, fiecare avand circa 200 de calorii. Ca sa pregatesti spaghete cu susan ai nevoie de un pachet de spaghete (din faina integrala daca se poate), sase-sapte catei de usturoi, o bucata mai mare de ghimbir, o lingura de zahar (eventual brun), patru-cinci linguri de otet basamic, patru linguri de sos de soia, trei linguri cu seminte de susan, trei linguri cu ulei de masline (sau un alt ulei special, de susan sau de nuca, de exemplu), doua legaturi de ceapa verde si un varf de cutit de boia de ardei iute. Prepararea spaghetelor cu susan este un fel de joaca. Pune pastele la fiert, conform instructiunilor de pe pachet. Scurge pastele si patreaza o canita din apa in care au fiert. Curata si piseaza usturoiul. Rade ghimbirul prin razatoare, cat de fin se poate. Amesteca usturoiul pisat cu ghimbirul. Adauga zaharul, otetul, sosul de soia si uleiul. Amesteca totul foarte bine. In acest sos pune pastele si amesteca bine. Daca crezi ca nu este suficient sos poti pune putina apa din cea in care au fiert pastele. Gusta si adauga, daca mai trebuie, sare. Toaca ceapa in bucati potrivite. Pune ceapa si semintele de susan peste paste si amesteca din nou. Presara boia de ardei iute deasupra si serveste. Un sfat: organizeaza-te in asa fel incat mancarea sa fie gata cand pastele sunt calde. Deci pregateste sosul si ceapa in timp ce se fierb pastele. Spaghetele cu susan sunt foarte bune si reci, dar sunt delicioase caldute. Poftim la pastele cu susan.