Va plac spaghetele? Va propun o reteta fara carne, dar foarte gustoasa si savuroasa. Este usor de preparat si totul dureaza foarte putin. O putem prepara si in timpul iernii chiar daca nu avem rosii proaspete, din rosii intregi conservate. Ba chiar le recomand pentru ca sunt mai gustoase decat cele de sera, pentru ca ele sunt culese cand sunt coapte natural, in timpul verii. Ingrediente: 200 g spaghete 4-5 rosii intregi din conserva 2 linguri de ulei de masline extravirgin Putin ulei de masline aromat cu busuioc ardei iute proaspat sau uscat sare si piper dupa gust 1 lingurita de zahar Prima data fierbem spaghetele al dente. De obicei timpul de fierbere specificat pe pachetul de paste este specificat pentru acest lucru. In timpul in care se fierb pastele, pregatim sosul. Decojim rosiile daca nu sunt deja decojite. Le taiem cubulete. Intr-o tigaie adaugam putin ulei, o punem pe foc, iar apoi punem si rosiile. Le fierbem putin, sa se omogenizeze si apoi adaugam sare, piper, zaharul si ardei iute dupa gust. Strecuram pastele si le adaugam peste sos. Stropim cu ulei de masline aromat cu busuioc. 100 de g de spaghete cu sos de rosii contin: 312 calorii, 12,5 g proteine, 4 g lipide, 43 g carbohidrati. Pofta buna!