Pentru spaghete cu rosii si usturoi aveti nevoie de: Spaghete pentru 2 persoane 4-5 rosii coapte O cescuta de masline naturale (cele maro) 5-6 catei de usturoi taiati in cubulete mici Sare, piper, cimbru Frunze de lamaita O lingura ulei masline. Pregatim pastele dupa preferinte. Eu cel mai des le cumpar si le fac dupa indicatiile de pe ambalaj. Cele mai potrivite pentru reteta de spaghete cu rosii si usturoi sunt spaghetele sau tagliatelele. Am incercat si cu alte sortimente de paste dar parca nu este la fel. Cand s-au fiert le scurgem de apa si le stropim cu putin ulei de masline si cu sare (daca nu ati pus-o deja in apa la fiert). Pastram o cescuta din apa in care au fiert pastele. Rosiile le taiem cubulete. Eu prefer sa pastrez si coaja dar daca va deranjeaza o puteti curata dupa ce le-ati oparit putin. Taiem si maslinele marunt, la fel si usturoiul. Intr-o lingura de ulei calim usturoiul. Nu mai mult de 2 minute, usturoiul nu trebuie sa se prajeasca pentru ca se amaraste. Adaugam deasupra rosiile si maslinele si lasam sa se inmoaie cateva minute. Condimentam si adaugam si cescuta cu apa de la paste. Lasam sa fiarba incet pana scade. Adaugam si frunzele de lamaita tocate marunt, amestecam usor si cu spaghetele si servim calde. Spaghetele cu rosii si usturoi sunt minunate, cu o aroma pregnanta de usturoi si gustul dulce al rosiilor. S-aveti pofta!