Pentru ca este bogata in antioxidanti, grasimi sanatoase, calciu, vitaminele K si C, varza kale este considerata unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume. Azi va recomandam spaghete cu pesto de kale, o reteta mai putin intalnita, insa foarte delicioasa si usor de preparat. Ingrediente: – o punga de spaghete sau orice altfel de paste care va plac; – 6-7 frunze de kale; – 3 linguri ulei de masline; – o mana de nuci caju; – 2 catei de usturoi; – sucul de la o jumatate de lamaie; – o lingura de parmezan ras; – sare si piper dupa gust; – rosii uscate si branza pentru ornat. Mod de preparare: 1. Puneti o oala cu apa la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca, puneti frunzele de kale la fiert pentru 2-3 minute. Scoteti-le din apa cu o lingura. 2. Adaugati pastele in apa in care au fiert frunzele si lasati-le sa fiarba al dente. 3. Amestecati verzele kale, nucile caju, usturoiul, sucul de la lamaie si parmezanul in blender, pana se face o pasta. Adaugati ulei de masline, sare si piper dupa gust. Daca vreti mai acrisor, mai adaugati suc de lamaie. 4. Amestecati pastele cu sosul de mai sus. 5. Ornati cu rosii uscate si branza. Pofta buna!