Va propun ceva cu totul si cu totul nou! O reteta speciala, inedita si rafinata. O combinatie de care te vei indragosti pentru ca, dupa ce o vei incerca, vei vedea cat de bine merg spaghetele cu lamaie. Evident poti folosi orice fel de paste. Incearca reteta si cu lime si, daca esti dispusa la experimente, combina coaja de lamaie cu putina coaja de portocala. Vei avea doar surprize. Placute, aromate si gustoase. Ca sa faci spaghete cu lamaie ai nevoie de 500 de grame de paste, doua lamai, patru-cinci linguri de ulei, trei linguri cu smantana, sase-opt linguri cu parmezan ras, plus o lingura de parmezan ras pentru servit, sare si piper, o legatura de patrunjel proaspat. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet. Scurge apa, dar pastreaza o cana din apa in care au fiert pastele. Nu le clati. Nu-i nevoie! Pune-le intr-un vas. Cat se fierb pastele, rade coaja de lamaie cat pentru o lingura plina cu razatura. Stoarce sucul de lamaie cat sa ai circa 80-100 de mililitrui de suc. Pune intr-un vas uleiul. Adauga smantana, coaja de lamaie si apa de la paste. Fierbe totul impreuna circa trei-cinci minute. Pune pastele peste sos si tine totul pe foc cateva minute, amestecand. Adauga branza rasa si un sfert din sucul de lamaie. Continua sa amesteci bine totul. Gusta si potriveste de sare si piper. Adauga treptat in reprize, gustand de fiecare data, si restul de suc. O sa mearga tot! La final pune patrunjelul tocat marunt si gata. Serveste pastele cu lamaie imediat, dupa ce presari pe fiecare portie putin parmezan. Vei avea o adevarata desfatare cu aceste paste cu lamaie! O portie are in jur de 300 de calorii. Dar merita. Si evident ca astept comentarii!