Morcovul este una dintre cele mai sanatoase legume. Bogat in vitamina A, antioxidanti si minerale, morcovul este una din legumele nedreptatite. Il folosim la supe si ciorbe, uneori in mancare si atat! Sote-ul de morcovi cu boabe de mustar este o solutie ca sa mancam mai mult morcovi, mai ales ca rezultatul este delicios. Reteta este originala din Ile-de-France, iar ingredientele sunt pentru patru portii. Prepara aceasta bunatate chiar inainte de a o servi si foloseste morcovi proaspeti. Vezi cu arata tarta cu morcovi Ca sa faci sote de morcovi cu boabe de mustar ai nevoie de 100 de grame de unt, 6-9 morcovi tineri si proaspeti, sucul de la o portocala, o lingurita de boabe de mustar, o lingura de zahar brun. Spala si curata morcovi. Taie-i pe lung sau da-i prin razatoarea mare. Pune untul la topit si cand s-a incins pune morcovii si caleste-i sub capac circa 10-15 minute. Amesteca din cand in cand. Adauga zaharul, sare si piper dupa gust. Caleste mai departe amestecand, alte 10 minute. Cand sunt fragezi, adauga sucul de portocala si boabele de mustar si mai lasa totul pe foc doar cateva minute. Serveste imediat simplu sau alaturi de paste simple sau pui la gratar.