Sos verde raw

|Otilia Ignat |
Sos verde raw

Sosul verde raw este o bijuterie. Este perfect pentru branza, carne si legume, fierte sau crude, este minunat in salate si este plin de vitamine si minerale foarte usor asimilabile. Este o varianta a sosului de busuioc, dar are o alta aroma si o consistenta speciala, foarte placuta.

 

Ca sa faci sosul verde raw ai nevoie de 100-150 de grame de nasturel. Il gasesti in piata, din belsug. Are un gust special, iute si aromat care dureaza doar cateva secunde si nu te “arde”, extrem de placut si de fin. In locul nastureleului poti incerca frunze de papadie sau stevie clasica ori frunze proaspete de spanac.

Nasturelul ramane cea mai buna alegere. Mai ai nevoie de o legatura mare de patrunjel, 50 de grame de nuci (sau migdale sau seminte de dovleac crude sau seminte de floarea soarelui crude), 100 de mililitri de ulei de masline, o lingura cu miere si vreo doua linguri de suc de lamaie.

Spala verdeturile si scurge bine apa. Curata nuca. Pune toate ingredientele intr-un blender si omogenizeaza bine. Nu trebuie sa fie pasta, ci doar bine amestecate, pentru ca sosul sa aiba gust si personalitate.

Pune sosul intr-un vas si adauga sare si piper dupa gust. Mai poti pune miere sau/si suc de lamaie, pana ajungi la gustul final, pe placul tau.

Poti pastra sosul pentru 24 de ore in frigider intr-un recipient inchis bine.

Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: