Sosul verde raw este o bijuterie. Este perfect pentru branza, carne si legume, fierte sau crude, este minunat in salate si este plin de vitamine si minerale foarte usor asimilabile. Este o varianta a sosului de busuioc, dar are o alta aroma si o consistenta speciala, foarte placuta. Ca sa faci sosul verde raw ai nevoie de 100-150 de grame de nasturel. Il gasesti in piata, din belsug. Are un gust special, iute si aromat care dureaza doar cateva secunde si nu te “arde”, extrem de placut si de fin. In locul nastureleului poti incerca frunze de papadie sau stevie clasica ori frunze proaspete de spanac. Nasturelul ramane cea mai buna alegere. Mai ai nevoie de o legatura mare de patrunjel, 50 de grame de nuci (sau migdale sau seminte de dovleac crude sau seminte de floarea soarelui crude), 100 de mililitri de ulei de masline, o lingura cu miere si vreo doua linguri de suc de lamaie. Spala verdeturile si scurge bine apa. Curata nuca. Pune toate ingredientele intr-un blender si omogenizeaza bine. Nu trebuie sa fie pasta, ci doar bine amestecate, pentru ca sosul sa aiba gust si personalitate. Pune sosul intr-un vas si adauga sare si piper dupa gust. Mai poti pune miere sau/si suc de lamaie, pana ajungi la gustul final, pe placul tau. Poti pastra sosul pentru 24 de ore in frigider intr-un recipient inchis bine.