Iubim pasta de branza, iubim humusul, insa daca este vorba despre dieta, ele nu sunt o alegere foarte inspirata. Cu ce le-am putea inlocui? Va propun o reteta foarte sanatoasa: sos de spanac si nasturel. Ingrediente – o jumatate de kg de spanac – un buchet de nasturel – o jumatate de cana de ceapa tocata marunt – o cana jumatate de iaurt – o lingura de ulei de masline – jumatate de lingurita de coaja de lamaie rasa – doua linguri de zeama de lamaie – sare si piper Cum se prepara Intr-o oala mare puneti la fiert spanacul. Focul poate sa fie mediu spre mare. Il lasati cam 5 minute pana cand se inmoaie frunzele si apoi il scoateti si il lasati sa te scurga. Trebuie maruntit, insa nu foarte fin. Intr-o tigaie puneti uleiul, il lasati sa incinga si adaugati ceapa. Trebuie sa devina translucida, un pic prajita, nu mai mult de 8 minute. Lasati sa se raceasca. Intr-un castron puneti iaurtul impreuna cu coaja si zeama de lamaie. Adaugati peste spanacul, ceapa si nasturelul. Condimentati cu sare si piper. Pofta buna! Sursa