Sos de spanac si nasturel

Sos de spanac si nasturel

Iubim pasta de branza, iubim humusul, insa daca este vorba despre dieta, ele nu sunt o alegere foarte inspirata. Cu ce le-am putea inlocui? Va propun o reteta foarte sanatoasa: sos de spanac si nasturel.

 

Ingrediente

– o jumatate de kg de spanac

– un buchet de nasturel

– o jumatate de cana de ceapa tocata marunt

– o cana jumatate de iaurt

– o lingura de ulei de masline

– jumatate de lingurita de coaja de lamaie rasa

– doua linguri de zeama de lamaie

– sare si piper

 

Cum se prepara

Intr-o oala mare puneti la fiert spanacul. Focul poate sa fie mediu spre mare. Il lasati cam 5 minute pana cand se inmoaie frunzele si apoi il scoateti si il lasati sa te scurga. Trebuie maruntit, insa nu foarte fin.

Intr-o tigaie puneti uleiul, il lasati sa incinga si adaugati ceapa. Trebuie sa devina translucida, un pic prajita, nu mai mult de 8 minute. Lasati sa se raceasca. 

Intr-un castron puneti iaurtul impreuna cu coaja si zeama de lamaie. Adaugati peste spanacul, ceapa si nasturelul. Condimentati cu sare si piper. 

Pofta buna!

 

Sursa