O reteta care m-a dat pe spate, fiindca sunt mare iubitoare de masline: sosul de masline negre! Am mancat pasta de masline, mancare de masline, masline goale dar sos de masline – niciodata, asa ca am primit reteta si am purces sa-l fac. Nu am cuvinte sa descriu cat este de bun. Daca va plac maslinele, aceasta reteta trebuie executata neaparat, cat de repede! E si vgetariana, e si de post daca eliminati smantana. Ingrediente pentru sos de masline 200g smantana degresata 100g maioneza fara grasime 130g masline, fara samburi si tocate 150g ceapa verde, tocata marunt 150g rosii, fara samburi si tocate 140g frunze de coriandru proaspat, tocat 2 linguri suc proaspat de lamaie verde 2 catei de usturoi, taiat marunt 1 lingurita sos iute Mod de preparare sos de masline: 1. Intr-un vas mediu, amestecati toate ingredientele. 2. Acoperiti vasul si bagati-l la frigider cel putin 2 ore ca sa se raceasca. 3. Serviti cu bucati de legume proaspete crude, in lipie sau/si cu chips de tortilla. Aceasta reteta face aproximativ 650g de sos. Valoarea nutritiva este aproximata pe 2 linguri de sos de masline, care contin: 19 calorii, 0.5g grasime, 0g grasime saturata, 1g proteine, 0.5g fibre, 110mg sodiu si 3g carbohidrati. Pofta buna!