Sos bolognez

Sos bolognez

Ingrediente:

– ulei vegetal
– o ceapa mica, curatata si taiata subtire
–  50 gr morcovi taiati subtire
–  50 gr telina, taiata subtire
–  3 catei de usturoi zdrobiti
–  jumatate de lingura de oregano
–  jumatate de lingura de  tarhon
–  jumatate de lingura de cimbru
–  jumatate de lingurita de miez de nuca
–  220 gr sos de rosii
–  220 gr rosii taiate
–  50 gr vin alb
–  340 gr legume congelate, taiate
–  sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se pune uleiul vegetal, apoi adaugati ceapa, morcovii, telina, usturoiul si se inabusesc 5 minute la foc mediu. Adaugati oragano, tarhonul, cimbrul si miezul de nuca si mai lasati 2 minute pe foc.

Se adauga sosul de rosii, rosiile taiate, vinul si legumele congelate, se mai lasa 15 minute la foc mediu si se amesteca din cand in cand; la sfarsit adaugati sare si piper.

Acest sos il puteti servi cu carne sau paste.

Informatii nutritive:  145 calorii,  carbohidrati 18,3 gr, proteine 15,2 gr, grasimi 0,3 gr, sodiu 286 mg.

Pofta buna!