Somon la gratar cu legume

|Bucatar Maniac |
Somon la gratar cu legume

Somonul este unul din cele mai apreciate soiuri de peste, atunci cand vine vorba de mancare. Adevarul este ca este si foarte gustos, iar gatit cum trebuie, pe gratar, alaturi de niste legume de sezon este o alegere potrivita pentru o masa usoara si hranitoare. Somon la gratar cu legume sa fie!

  

Sa mancam peste

Ca sa-l faci ai nevoie de un dovlecel mic, doua fileuri de somon, o lamaie mica, un ardei gras rosu, sare, piper dupa gust, o vanata mica, cateva lingurite de ulei de masline extravirgin.

Cum se face? Am incins bine tigaia grill sau gratarul. Dovlecelul, vanata si ardeiul le-am taiat rondele. Le-am stropit cu zeama de lamaie, ulei de masline si le-am condimentat cu sare si piper. Am pus legumele pe gratarul incins. Le-am lasat foarte putin, doar cat sa capete dungile acelea specifice de gratar. Am uns bine cu ulei de masline si fileurile de somon, le-am condimentat si apoi le-am pus pe gratar cu parte cu piele in jos. Le-am lasat un minut pe fiecare parte si le-am servit impreuna, imediat.

100 de grame de somon cu dovlecei la gratar si lamaie contine: 133 calorii, 7 grame de  proteine, 4 grame de lipide, 11 grame de carbohidrati.

Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: