Aceasta reteta este pentru 4 portii. O portie contine: 302 calorii, 16 g grasime din care 3 g grasime saturata, 84 mg colesterol, 402 mg sodiu, 10 g carbohidrati, 29 g proteine si 1 g fibra. Timpul de preparare este 8 minute si timpul de gatire este 15 minute. Ingrediente: Ulei de masline 75ml suc de portocale 2 linguri suc de lamaie proaspat 2 linguri zahar brun 4 lingurite pudra de chili 2 lingurite coaja de lamaie verde rasa O lingurita chimion macinat ½ lingurita sare Piper cayenne 4 bucati de somon (cate 110g fiecare), cam 2.5cm groase Mod de preparare: 1. Incalziti cuptorul la 200 grade. 2. Intr-un vas pentru cuptor, puneti putin ulei de masline pe fund. 3. Intr-un castron mic, amestecati sucul de portocale, sucul de lamaie, zaharul brun, pudra chili, coaja de lamaie verde rasa, chimionul, sarea si piperul. 4. Asezati bucatile de somon in vasul pentru cuptor, care l-ati pregatit mai devreme. 5. Turnati compozitia cu suc de portocale peste somon, intoarceti somonul in asa fel incat compozitia sa acopere ambele parti. 6. Lasati in cuptor aproximativ 15 minute sau pana cand se poate infinge o furculita in file. Pofta buna!