Daca amesteci soia cu miere si otet de orez, obtii o marinata delicioasa, dar si un sos cel putin la fel de gustos. Daca toate acestea vin pe o farfurie cu o bucata de somon fript, iar pe deasupra presari seminte de susan, poti sa spui ca ti-ai preparat o cina ca la restaurant. Ingrediente 4 portii de file de somon 1 fir de ceapa verde tocat marunt 1 lingura de miere 1 lingura de otet de orez 2 linguri de sos de soia 1 lingurita de ghimbir proaspat ras 1 lingurita de seminte de susan Amesteca ceapa cu sosul de soia, otetul, mierea si ghimbirul. Baga somonul intr-o punga de plastic peste care adaugi 3 linguri din sosul obtinut, dar nu arunca ce ti-a ramas. Tine la frigider pentru 15 minute. Frige somonul pentru 6 – 10 minute, apoi serveste cu sosul ramas, cu seminte de susan presarate si cu garnitura de legume sau de orez. Pofta buna!