Socata, rasfat de vara

Socata, rasfat de vara

Ingrediente: 4 flori de soc de marime medie, 300 g zahar, cateva felii de lamaie, 3 litri de apa 
 
Mai aveti nevoie si de un borcan de muraturi de 3 litri. Este bine sa culegeti florile de soc din locuri care nu sunt pe marginea drumului. Buchetelele de flori sunt mici si ramificate si aduna foarte usor praful si noxele autoturismelor. Florile se spala in apa rece, intr-o strecuratoare, pentru ca va garantez eu ca vor fi pline de entitati cu multe picioare. Le place si lor mirosul si polenul din belsug. 
 


 
Puneti florile intr-un borcan. Adaugati zahar. Daca credeti ca doriti mai dulce puteti sa mai adaugati ulterior. Optional puteti pune si cateva felii de lamaie dar nu este obligatoriu.

Adaugati apa, acoperiti cu un tifon si lasati-l la soare 2-3 zile. Daca e foarte cald afara si soarele este puternic, sucul poate fi gata si in doua zile. Daca il lasati prea mult sucul va incepe sa fermenteze. Daca arata ca in fotografie, inseamna ca il puteti gusta.  

Daca este gata, parfumat si dulce, il puteti strecura si transfera in sticle care se pastreaza in frigider.  
 

  



 100 ml de suc de soc contine: 38 calorii, 0 g proteine, 0 g lipide, 10 g carbohidrati.

Tips: Sa nu credeti cumva ca daca adaugati mai multe flori de soc sucul va iesi mai bun! Nici vorba! Va spun eu din proprie experienta ca va iesi atat de concentrat incat nu se va putea bea! ๐Ÿ˜›  
 
Va uram racoare ๐Ÿ™‚ !