Va recomand sa consumati salata verde cat mai des si in cantitati cat mai mari. Ca gustare in salate, ca aperitiv, sau ca garnitura la feluri principale. Nu ezitati sa strecurati 2-3 frunze in sandwich-uri sau sa o adaugati pe farfurie oricarui meniu cu carne. Am ales sa va prezint cea mai simpla si mai gustoasa reteta de salata de salata verde. Este gata foarte repede si este delicioasa. Ingrediente pentru salata verde: 1 salata verde foarte proaspata 2 catei de usturoi 3 lingurite zahar 200 ml apa 1 lingurita sare 2 lingurite ulei de masline zeama de la o jumatate de lamaie (se poate inlocui cu 2 lingurite de otet) piper Salata se curata de frunzele mai batrane, in secial de cele mai mari de la suprafata. Se desface si se spala foarte bine, sub jet de apa rece, frunza cu frunza. Se pune la scurs. Intre timp se prepara dressing-ul. Usturoiul se toaca marunt si se amesteca cu apa, zaharul, uleiul de masline, sarea si zeama de lamaie. Se amesteca bine pana se dizolva sarea si zaharul. Intr-un castron, se rup cu mana frunzele de salata, in doua sau in trei in functie de cat sunt de mari. Se toarna deasupra dressing-ul si se asezoneaza cu piper. Se serveste imediat. 100 g de salata verde contin: 19,8 calorii, 1,5 g proteine, 0,8 g calorii, 3,2 g carbohidrati. Pofta buna!