Slabeste cu cafea

Slabeste cu cafea

Unele studii arata ca o pea mare cantitate de cafeina, discutam de sase cesti pe zi, poate ajuta considerabil de mult procesul de pierdere in greutate la acele persoane care urmeaza o dieta saraca in grasimi, la care se adauga si un program de exercitii fizice. Insa, niciunul dintre studii nu arata ca, servind cantitati uriase de cafeina se poate slabi pe termen lung, asa cum de altfel nu exista nicio dovada ca marind doza de cafeina se poate pierde in greutate.

 

Despre cafeina trebuie sa stii ca aceasta este un suprimator natural al apetitului, insa efectele sale nu sunt de durata, adica nu intrt-atat de mult incat sa ne ajute sa slabim cat ne-am dori.


Si totusi, cafeina ne ajuta sa ardem mai usor caloriile?
Ce-i drept fiecare si-ar dori sa exista o bautura magica pe care sa o consume si arda caloriile imediat. Lucrurile nu stau chiar asa cum si-ar dori marea majoritate dintre noi.
Insa, unii dintre voi inca mai asteapta raspunsul la intrebarea de mai sus. Ei bine, cafeina poate avea efecte supra pierderii in greutate, insa pana in prezent nu exista dovezi ca aceasta ar putea influenta o slabire semnificativa.

 

Cafeina este un diuretic, ceea ce inseamna ca aceasta determina o crestere a nivelului de urina care este eliminat din corp.
Intr-adevar eliminarea din surplusul de apa retinuta in organism poate avea un impact asupra pierderii in greutate. Insa, trebuie sa stii ca nu are efect asupra grasimii din organism.

Persoanele care au probleme cu tensiunea nu ar trebui sa consume cafeina intrucat aceasta este un stimulent a tensiunii, avand deci impact asupra starii de sanatate a inimii. Consumul in exces de cafeina iti poate periclita somnul, dintr-un linistit intr-unul agitat, creand iritabilitate si nervozitate.


Multe bauturi pe baza de cafeina au un numar mare de calorii ceea ce inseamna ca facand abuz te-ai putea trezi cu cateva kilograme in plus, lucru pe care in mod sigur nu ti l-ai dori.

 

[next]Studii recente arata ca servind cafeina se determina o crestere a nivelului de insulina si zaharului din sange. Pe termen scurt se creeaza situatia care poarta denumirea de: rezistenta la insulina. Atunci cand apare aceasta situatie creste riscul aparitiei diabetului de tip doi si a afectiunilor de inima. Intr-unul din studii s-a observat efectul pe care il are cafeina asupra greutatii. Cafeina reuseste sa-i ajute pe oameni sa slabeasca pe termen lung sau pentru o perioada de cel putin 3 saptamani. Au existat doua grupuri, unul care a servit zilnic 150 de mg cafeina si cel de-al doilea care a consumat cafeina si placebo. Trebuie mentinut faptul ca subiectilor din primul grup li s-a cerut sa slabeasca 7% din masa corporala, urmand un regim si un program de exercitii fizice.

 

Cafeina ajuta la cresterea nivelului de energie, activand productia de glicogen si ajungandu-se in cele din urma la oxidarea celulelor adipoase.

Oricum argumentul care atrage cel mai mult atentia este nivelul de leptina, hormonul care este eliberat de tesuturile adipoase, si se schimba in functie de nivelul de cafeina ca si rezultat al stabilizarii adrenoreceptorilor.
Cafeina reuseste sa stabilizeze nivelul de leptina din organism. Folosirea pe termen lung a cafeinei poate contribui la scaderea  nivelului de leptina din organism. Leptina este un hormon responsabil de controlul apetitului. Nivelul de leptina nu poate fi inteles asa de usor, doar printr-o simpla relatie care se stabileste intre foame si obezitate si asta pentru ca exista multi hormoni in corp, pana la urma totul se rezuma la sistem, care produce mai mult sau dimpotriva mai putina leptina.
Cu alte cuvinte se observa doua situatii, la inceputul dietei nivelul de leptina este ridicat si astfel iei in greutate.

 

In aceasta situatie nivelul ridicat de leptina accentueaza senzatia de foame si scade rata metabolismului. Pe de alta parte apare o a doua situatie, aceea in care leptina creste odata cu grasimea, nu se mai accentueaza senzatia de foame.
De asemenea, in cadrul acestui studiu s-a realizat o comparatie pe de o parte intre un grup de subiecti care au consumat in medie pe zi 150 de mg de cafeina si cel de-al doilea grup care a servit mai putina cafeina, dar si placebo.
S-a observat la primul dintre grupuri ca acest produs natural, cafeina i-a ajutat sa slabeasca pe termen lung.

 

De fapt acest studiu pune accent pe cantitatea de de cafeina folosita intr-un program de slabit. S-a demonstrat ca mancand sanatos, acordand atentie alimentelor pe care le introduci in meniu, facand sport si servind cafeina poti sa slabesti, asa cum au facut si subiectii din primul grup.