Semintele de in sunt un dar al naturii facut pentru sanatatea oamenilor. Semintele de in au beneficii majore pentru inima si sistemul digestiv. Trebuie spus ca antioxidantii si nutrientii din semintele de in sunt un aliat de exceptie pentru o greutate ideala si previn aparitia mai multor fortme de cancer. Lista cu beneficii pe care le aduc semintele de in este si mai lunga de atat. Semintele de in scad colesterolul, stabilizeaza cantitatea de zahar din sange si previn scaderea densitatii osoase. Nu in ultimul rand cresc sistemul imunitar si tin sub control secretia hormonilor feminini. Semintele de in sunt bogate in vitamine, minerale, magneziu si mangan, au o cantitate impresionanata de fibre si antioxidanti. Semintele de in contin si omega 3, intr-o proportie mai mare decat uleiul de nuci. Semintele de in sunt ideala in dieta celor care sufera de diabet, capacitatea semintelor de in de a regla nivelul glucozei din sange fiind remarcabil. Semintele sunt recomandate femeilor dupa 40 de ani, ca urmare a capacitatii acestora de a preveni instalarea osteoporozei. Efectul benefic este cu atat mai important cu cat un consum constat de seminte de in au capacitatea de creste densitatea masei osoase, chiar si dupa ce osteoporoza a aparut. Semintele de in sunt un aliat in dietele care urmaresc scaderea in greutate. Inul isi mareste volumul atunci cand este digerat, dand o senzatie de satietate foarte placuta, pe termen lung. Este indicat sa mananci un baton din astfel de seminte cu 30 minute inainte de masa principala, pentru a reduce cantitatea de mancare ce urmeaza a fi consumata. Cantitatea foarte mare de fibre imbunatateste digestia, iar fitochimicalele care sunt specifice semintelor de in si care au ca efet stimularea imunitatii generale a organismului combat si amelioreaza simptomele unor maladii autoimune grave cum sunt artrita, psoriazisul sau lupusul. Fitochimicalele specifice combat diferite forme de cancer, dr sunt foarte active mai ales impotriva cancerul de colon si de san, inhiband in mod dovedit evolutia tumorilor. Semintele de in sunt contraindicate persoanelor care au probleme inflamatorii ale intestinelor, precum boala Crohn, trebuie sa evite semintele de in, din cauza efectului lor usor laxativ, femeilor care sufera de ovar polichistic, endometrioza sau fibroame, dar si femeilor insarcinate si celor care alapteaza. Barbatii dupa 40 de ani trebuie sa evite consumul credcut de seminte de in. Semintele de in pot fi consumate impreuna cu cerealele, la micul dejun, in salate, supe si mancare, in iaurt sau in compozitia preparatelor din carne tocata. O lingura cu seminte de in are circa 50 de calorii, scrie Everyday Health. Semintele de in sunt un beneficiu pentru sanate. Practic orice femeie, mai ales dupa 30 de ani, ar trebui sa includa in alimentatia zilnica, o lingura de seminte de in. Efectele benefice se instaleaza si se pastreaza doar in cazul unui consum constant.