Semintele de dovleac sunt un beneficiu pentru sanatate, iar in aceasta perioada se strange noua recolta. Ieftine, gustoase, usor de procurat iata care sunt motivele pentru care merita sa profiti de semintele de dovleac. Semintele de dovleac au un numar foarte mare de antioxidanti, uleiul rezultat din ele reduce inflamatiile provocate de boli precum artrita. Rezultatele sunt asemanatoare indometacinei, o pastila adesea folosita pentru aceasta boala, dar fara nici unul din efectele secundare ale acesteia. Studiile au dovedit ca uleiul de seminte de dovleac determina o scadere a nivelului de colesterol si a trigliceridelor. In plus consumul de seminte de dovleac si de ulei din seminte de dovleac determina scaderea tensiunii arteriale. Protectie anti-inflamatoare Scad colesterolul Stimuleaza imunitatea Previne aparitia cancerului Un alt efect benefic al consumului de seminte de dovleac este intarirea sistemului imunitar, iar continutul de fitosteroli actioneaza ca o bariera impotriva dezvoltarii celulelor de tip canceros. Semintele de dovleac sunt adevarate pilule cu minerale esentiale. Un sfert de ceasca de seminte contine 1,04 miligrame de magneziu, ceea ce inseamna peste 50% din cantitatea zilnica recomandata. Magneziul este esential pentru oase sanatoase, pentru un nivel normal al zaharului din sange si pentru reglarea colesterolului. In plus, semintele de dovleac sunt bogate in fosfor, fier, cupru, proteine, zinc si vitamina K, scrie Livestrong. Consuma seminte de dovleac crude sau coapte. Le poti adauga in salate in combinatiile de cereale, in prajituri si tarte sau le poti consuma ca atare crude sau coapte presarate cu sare, zahar sau mirodenii. Coace semintel de dovleac in cuptorul bine incins, la foc moale, pentru 10 minute. Inainte pe poti trece princtor saramura usoara, condimentata sau prin sirop slab, preparat din apa putin zahar si arome (scortisoara sau nucsoara). O sa ai cele mai bune seminte de dovleac.