Secretele unei diete de vara

Secretele unei diete de vara

Soare, miros de flori si …o energie debordanta, ce pluteste in aer. Vara hainele devin si ele mai putine numeric, mult mai usoare, dezvelind atat cat trebuie din silueta. Ce te faci insa cand aceasta nu este exact cum ti-ai dorit? Ei bine, gustarile din timpul zilei isi arata coltii, cateva kilograme pe-aici, cateva pe-acolo.Lucrurile se pot remedia cu bunavointa. Care este cheia succesului? Doar nu credeai ca vreo formula magica, aparuta peste noapte? Ia-ti gandul de la asa ceva!

E vorba de dieta de vara. Ce inseamna asta? Simplu, inseamna sa mananci cat mai usor fara sa porti grija depresiei.

Rosii, ardei pentru vitamina A, C si licopren

Toate aceste vitamine si nutrienti, marea majoritatea dintre ei se gasesc in legume, dar ii regasim si in fructe. Rosiile si ardeiul gras, de diferite culori,aduc in corp o cantitate uriasa de vitamina A si C. De exemplu o rosie de dimensiune medie este saraca in carbohidrati si are numai 35 de calorii, in schimb, asigura 40% din vitamina C si 20% din vitamina A.
Consumul de rosii are mai multe avantaje, scade riscul cancerului la prostata si  la tubul digestiv. Rosiile, inclusiv cele procesate, au un  continut ridicat de nutrienti.

Licoprenul, cel mai important dintre acestia, da culoare doar pentru o parte din fructe si legume. S-a demonstrat ca licoprenul previne cateva tipuri de cancer. In plus, impiedica riscul infarctului.

Ardeii au si ei antioxidanti, cum ar fi beta-carotenul, care creste imunitatea, previne distrugerea celulelor care provin din radicalii liberi. Studiile au demonstrat ca celulele distruse pot provoca multe boli la nivelul inimii, dar si cancer. De asemenea, ardeii au mai multa vitamina C decat rosiile. Astfel, consumand doar o jumatate de bol cu ardei galbeni, rosii si verzi, asiguri mult mai mult decat necesarul zilnic de vitamina C (230%). Jumatate dintr-un bol cu ardei proaspeti contine doar 20 de calorii.

[next]Nu uita de fructe, iti dezmiarda papilele gustative, in plus sunt bogate in vitamina C! De exemplu, consuma cirese, afine, capsuni etc. Conform studiilor capsunile au cel mai ridicat  procentaj de vitamina C. In timp ce fructele de cires au un puternic antioxidant, care impiedica reproducerea celulelor canceroase si a diverselor infectii ale tractului urinar. Consumand cirese, creste aportul de fibre si scade nivelul colesterolului.

Daca iti place sa consumi afine, trebuie sa stii ca acestea ajuta memoria. Iar daca iti place la nebunie savoarea cireselor poti sa le pastrezi in congelator, mancandu-le de fiecare data cand vine ora gustarii. In plus, o portie de cirese are mai putin de 45 de calorii.

Iaurt pentru calciu si proteine

Iaurtul este consumat de toti aceia carora le place savoarea sa, si ideea de  putine calorii. In plus, este foarte sanatos. Tu esti un impatimit al produselor lactate? Iaurtul te poate ajuta in lupta cu kilogramele in plus, potrivit unor studii recente are un continut scazut de calorii ceea ce include 3 tipuri de lapte, pe zi, ce promoveaza pierderea in greutate. Explicatia este simpla, iaurtul contine o combinatie de carbohidrati si proteine. Ba mai mult, acest complex inlatura senzatia de foame.

Iaurtul contine 30% din doza zilnica de calciu. Intrucat majoritatea nu consuma lapte, acest produs ar trebui inclus in meniul zlnic. Insa, daca ar fi intrebati mai multi subiecti, ce ar alege intre un pahar cu lapte si un altul cu o bautura carbogazoasa, multi ar alege cea de-a doua varianata. De ce? Simplu, pentru ca ce este interzis este mai placut privirii, in timp ce putini cunosc beneficiile pe care aduce consumul de lapte.

Iaurtul este preparat din laptele sterilizat, contine proteine, calciu, un numar ridicat de organisme active (probioti), ce intaresc sistemul de aparare, previn boli si mentin sanatatea tractului gastrointestinal. Iaurtul il poti servi si ca gustare sau ca pe o sursa importanta de proteine, la masa. Daca vrei ceva care sa imbine gustul cireselor cu sanatatea iaurtului, atunci fa-ti un shake.

[next] Fasolea: sursa de proteine si fibre
Fasolea, dar si produsele din aceasta sunt o sursa vie de fibre, fier si proteine. Un expert mentiona ca, inlocuind cu fasolea  proteina animala se poate reduce numarul caloriilor, al grasimii saturate si sa scada drastic nivelul colesterolului.

Miracolul naturii: apa
Se spune ca in conditii extreme, apa este primordiala, poti rezista ceva timp fara mancare insa, fara apa…mori. Organismul nostru este 70% apa, deshidratandu-se, acesta cere obligatoriu o sursa din care sa-si ia aportul de lichide. Asa ca apa ramane pana la ora actuala…un liant important al vietii.

Nu contine nicio valoare nutritiva, insa ramane un catalizator pentru majoritatea functiilor organismului (digestia, metabolismul si functia celulelor). Apa ramane cheia la problemele celor ce-si doresc sa slabeasca. Fructele, legumele, dar si supele contin apa. Tot apa este cea care mareste volumele acestora, concomitent scazand numarul caloriilor. Daca nu stii exact cata apa iti cere organismul tau, este bine  sa bei cel putin doi litri de apa pe zi.