In geanta unei femei gasesti o intreaga lume disparuta in faldurile captuselii. Nu v-ati fi gandit insa ca aici salasluieste un borcanel de scortisoara. Nu plec niciunde fara el, asa cum nu ma despart de parfumul preferat. Presar scortisoara cam peste orice se imbina armonios cu aroma ei. Meniul zilnic nu e complet daca nu are aroma de scortisoara, asa ca sa nu va mirati daca ma vedeti presarand usor putina chiar pe sandwich. Face minuni pentru sanatate in special pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Un studiu realizat pe 164 de bolnavi arata ca cei care au mancat mai multa scortisoare au inregistrat scaderi moderate de glicemie. Proprietatile anti-coagulare ale scortisoarei sunt de notorietate. Studiile arata ca uleiurile din scortisoara lupta cu bacteriile si ciupercile din corp. In plus, prin adaugarea de scortisoara la mancaruri puteti preveni si toxinfectiile alimentare. Scortisoara face mult bine celui care ii ramane fidel. De exemplu, cercetatorii din India sustin ca ar combate cancerul de col uterin. Afirmatia a fost facuta pe baza unor experimente care au aratat ca celulele canceroase din colul uterin, tratate cu extract de scortisoara, au disparut mai repede. Tot scortisoara creste si longevitatea. Apa vietii se prepara acum din apa plata cu un strop de scortisoara. Cercetatorii au analizat efectele pe care le au 30 de plante asupra duratei de viata a viermilor si au constatat ca antioxidantii din scortisoara au crescut semnificativ durata de viata a micilor taratoare. Acum sa vad cine mai rade de mine si borcanelul de scortisoara, la purtator.