Sardine siciliene

Sardine siciliene

Azi se mananca peste. Asa ca am facut sardine siciliene. Au gust de vara, astfel ca sunt perfecte acum, in prag de iarna. Preparate dupa aceata reteta siciliana (ca doar nu degeaba se numesc sardine siciliene) se fac foarte usor, sunt gata repede si sunt o cina usoara si completa. Doi pesti pentru o portie sunt mai mult decat suficient. La capitolul calorii se merge pe la 500-600.

Pentru sardinele siciliene ai nevoie de sase-opt sardine medii, sase felii de paine, trei linguri cu seminte de pin, coaja si sucul de la o lamaie si de la o portocala, o legatura de patrunjel, trei linguri cu ulei de masline, o ceapa mare, doua-trei linguri de otet alb, sare, piper.

Unge o tava care merge la cuptor cu putin ulei. Pune feliile de paine la cuptor, pentru cateva minute ca sa se usuce. Faramiteaza miezul de paine si amesteca-l cu coaja de lamaie si de portocala, rase foarte fin. Adauga patrunjelul tocat marunt si semintele de pin. Umple cu acest ameste burta pestilor, iar ceea ce ramane aseza deasupra lor.

Toaca ceapa marunt si caleste-o in putin ulei, pana devine aurie. Stinge totul cu sucul de portocala si lamaie. Adauga otetul si imprastie uniform totul peste pesti. Da tava la cuptor, bine incins in prealabil, pentru 20-30 de minute. Serveste sardinele siciliene cu paine prajita si suc proaspat de lamaie, pentru ca sunt destul de grase, dar delicioase.