Salata de varza cu morcov si mar Jumatate de varza taiata marunt Un mar verde, razuit pe partea mare a razatoarei (cu tot cu coaja) 2-3 morcovi, dupa preferinte (dati pe razatoarea mica) Zeama de la jumatate de lamaie 2-3 lingurite otet balsamic Sare de mare O mana seminte de dovleac (eu am uitat de ele – voi sa la puneti ๐ Patrunjel O lingurita ulei de masline nu uitati sa stropiti marul cu lamaie. Eu am uitat si pana am fugit dupa aparat s-a oxidat deja. Patrunjelul taiat marunt il adaugati de-abia la sfarsit Acreala o puneti dupa preferinte (eu mananc mai acru decat majoritatea oamenilor) Salata de varza cu ton Uneori ma apuca foamea exact inainte de culcare…pe la 10-11, in momentele cele mai groaznice pentru digestie. Si mai e si foame din aceea disperata, de nu pot dormi de ea. Aceasta reteta este una de pacalit genul acesta de foame. E impropriu spus reteta, caci nu e mai mult decat ii spune titlul – varza cu ton. Simplu si la obiect. Se ia un sfert de bucata de varza, se toaca marunt si se maseaza cu sare. Se amesteca cu o conserva de ton in sos propriu. Asta da ocazia sa folosim tipul de ulei care ne place – eu am folosit o lingura de ulei de masline. Desigur, salata inseamna puneti totul la un loc si asta e tot! Asezonam cu sare aromata (daca mai e nevoie) si otet sau zeama de lamaie. Eu am servit cu niste salata de sfecla rosie (din aceea la borcan) si a fost o combinatie reusita. Mi-a iesit exact cat sa-mi satisfac pofta nocturna si sa-mi iau pachet la serviciu a doua zi. Pofta buna! Iata si o delicioasa reteta de salata de varza rosie.