Salata de spanac cu dressing de susan si portocala Pentru patru-cinci portii de salata aveti nevoie de: 1 lingurita cu seminte de susan, 6 cesti cu spanac, 1 ardei (galben sau rosu, taiat felii), ¼ sau ½ de cana cu ceapa rosie (taiata felii), 1 portocala (curatata si taiata rondele), 2 lingurite cu otet de orez, 1 lingurita cu suc de portocala si o lingurita cu apa. Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius si prajiti semintele de susan (intr-o tava, in cuptor) timp de 10 minute. Dupa ce s-au prajit, lasati-le sa se raceasca. Intre timp luati spanacul spalati-l si uscati-l. Taiati-l in bucati marunte si puneti-l intr-un bol impreuna cu feliile de ceapa, portocala si ardei. Transferati semintele de susan intr-un blender si amestecati-le cu apa, sucul de portocale si otetul de orez. Amestecati bine-bine de tot. Puneti dressingul peste salata si amestecati. Salata de portocale si kiwi Pentru sase portii aveti nevoie de:2 laptuci (de dimensiune mica), 2 kiwi (curatate si taiate rondele), 1 portocala (de dimensiune mica, curatata si taiata rondele). Pentru dressing aveti nevoie: ½ de lingurita cu ulei de masline sau de alune, 3 lingurite cu cidru, 1 lingura cu suc de lamaie, 1 lingura cu apa, 1 lingura cu miere sau sirop de artar (dar in nici un caz zahar nu), sare si piper pentru gust. Suna un pic ciudat? Sare, piper si indulcitor la un loc? Daca da, inseamna ca nu ati mai mancat asa ceva pana acum. Prima data se iau laptucile, se spala si se taie marunt. Laptucile se pun pe un platou, iar peste acestea se aranjeaza bucatile de fructe. Intr-un alt bol se combina uleiul, otetul, sucul de lamaie, apa, indulcitorul, sarea si piperul. Amestecati bine-bine de tot. Apoi dressingul se toarna peste salata. La final salata se garniseste cu felii de ceapa si migdale. Pentru garnitura nu aveti nevoie decat de:1 ceapa rosie (de marime mica, curatata si taiata inele) si doua lingurite cu migdale prajite si maruntite (dar este optional). Salata de rosii cu dressing de portocala si coriandru Pentru aceasta aveti nevoie doar de:3 rosii (coapte, taiate felii), 3 lingurite cu ulei de masline sau de rapita, ½ de cana cu suc de portocala (gata stors), 1 lingura cu coaja de portocala (se da pe razatoare), 1 lingura cu coaja de lamaie, ½ de lingura cu paprika si ¼ cana coriandru maruntit. Prima data se aranjeaza feliile de rosie pe un platou. Intr-un bol mic se amesteca uleiul, sucul, coaja de portocala, coaja de lamaie, paprika si coriandrul. Dressingul se toarna peste salata, iar la final se presara piper si sare. Salata cu fenicul si portocale Daca vreti sa mancaticeva light, fara prea multe grasimi, dar cu un aport de vitamine si minerale, avem o reteta care se inscrie in aceasta descriere: salata de fenicul si portocale. Nu este greu de pregatit si ii va atrage pe multi novici in arta gastronomiei. Pentru patru portii aveti nevoie de: 4 portocale (zemoase, decojite si taiate felii), 2 cepe (de dimensiune mica, taiate marunt), 1 bulb de fenicul (curatat si taiat marunt), sucul de la un lime, sare, piper negru (macinat) si un strop de ulei de masline. Puneti intr-un bol marisor portocalele, cepele si feniculul, amestecati. Intr-un alt vas, mai mic, se amesteca ingredientele pentru dressing: sucul de lime, piperul, sarea si uleiul de masline. Salata se pune pe un platou, iar deasupra se toarna dressingul. Sa aveti pofta!