Hai sa incercam ceva iute. Iute la propriu, nu la figurat. Salata picanta de pui cu broccoli. Buna, sanatoasa si foarte picata, cu mult broccoli si ardei iute. Ca sa o faci ai nevoie de doua buchetele de broccoli potrivite, doua linguri de ulei de masline, doua cepe de apa sau vreo patru legaturi de ceapa verde, o mana zdravana de masline negre, fara samburi, o jumatate de piept de pui, patru linguri cu sos de soia, doi-trei ardei iuti, mici si rosii (chilli), patru catei de usturoi, sare si mult piper. Toate ingredientele sunt pentru patru portii mari. Pieptul de pui se poate coace, pregati la gratar sau se poate fierbe. Taie carnea in fasiute. Fierbe in apa cu putina sare broccoli, doar patru minute. Scurge apa si lasa broccoli deoparte. Toaca ceapa si caleste-o in ulei incins, cat sa se inmoaie putin. Adauga usturoiul si ardeiul iute tocate marunt peste ceapa. Pune sare, piper si sosul de soia. Amesteca si da deoparte. Adauga pieptul de pui si maslinele. Daca vrei mai poti pune putin suc de lamaie si verdeata tocata marunt. Amesteca si serveste salata picanta de pui cu broccoli, calda sau rece. Oricum, este la fel de buna si la fel de picanta. O portie are circa 250 de calorii.