Salata orientala

Salata orientala

Ingrediente: 

500 grame cartofi albi 

1 ceapa mare 

3 oua 

3 linguri de ulei de masline 

1 lingurita de mustar 

sare, piper dupa gust 

busuioc proaspat si putin morcov pentru decor 
 
 

 

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Ouale se fierb tari. Se racesc si se curata de coaja. Se taie rondele sau cubulete, dupa pofta si fantezia fiecaruia.  

Ceapa se taie julien si se pune la calit intr-o jumatate de lingura de ulei, pana devine moale si translucida. Tot aici se adauga si lingurita de mustar, sare si piper. 

La final, amestecam cu grija si finete toate ingredientele despre care am vorbit mai sus si restul de ulei. Trebuie sa le manevram cu grija pentru ca fiind foarte fragile se vor zdrobi. 

 

 

Decoram cu putina verdeata si cateva firicele taiete dintr-un morcov. Eu am ales putin busuioc pe care il cultiv intr-un ghiveci pe balcon, atat pentru culoare cat si pentru aroma. 

100 de grame de salata orientala contine: 98,3 calorii, 8 grame de proteine, 8 grame lipide si 18,6 grame carbohidrati. 

Tips: putem adauga multe alte ingrediente pentru un plus de savoare: maioneza, masline, file de piept de pui la gratar sau orice alte legume care ne plac. Ceapa se poate adauga si cruda.