Salata mexicana

Salata mexicana

Salata mexicana este energizanta si gustoasa. Este picanta si crocanta, dar si o sursa sanatoasa de proteine pentru ca are oua.

Salata mexicana este perfecta la pranz si la cina. O portie are circa 350 de calorii, dar si 20 de grame de proteine si 10 grame de fibre.

Ca sa faci salata mexicana ai nevoie de patru oua (pentru patru portii), dar poti pune si opt oua (deci doua oua pentru fiecare portie), doua fructe de avocado, 400 de grame de boabe de fasole (gata fierte, din conserve simple de fasole boabe in apa), o ceapa rosie (sau fennel daca vrei sa nu ai probleme din cauza aromei).

Iti mai trebuie: o legatura de patrunjel proaspat si cateva fire de menta proaspata, 250 de grame de rosii cherry, doua linguri de ulei, o lingurita de mustar, o linguta de otet balsamic (sau suc de lamaie), sare si piper, un ardei iute mic si o lingurita de seminte de chimen.

Afla totul despre oua

Fierbe ouale tare. Pune-le in apa rece si lasa-le sa se raceasca bine.

 

Amesteca fasolea boabe cu avocado (curatat si taiat in cubulete peste care pui o lingura de suc de lamaie, in plus pe langa sos, pentru ca fructul sa nu oxideze). Adauga verdeata tocata marunt (patrunjel si menta), dar si rosiile taiate in doua sau in patru. Pune ceapa taiata in felii si amesteca usor.

Amesteca mustarul, uleiul si otetul (sau suc de lamaie, pentru sos), sare si piper. Curata ardeiul iute si taie-l cat se poate fin. Pune ardeiul si semintele de chimen intr-un mojar (sau in blender, caz in care adaugi o lingurita de apa) si piseaza totul bine cu putina sare. Cand devine pasta adauga in sosul pentru dressing. Amesteca si rastoarna peste salata. La final pune ouale taiate in doua sau in patru. Serveste imediat.

Salata mexicana este perfecta simpla cu paine prajita sau tortilla sau drept garnitura la carne la gratar.