Salata mexicana

|Otilia Ignat |
Salata mexicana

 Salata mexicana merita inclusa in meniu, tocmai pentru ca se poate face cu ceea ce gasesti, inca, in piata.

Pentru un castron mare de salata mexicana ai nevoie de doua capatani mari de salata, vreo trei linguri cu seminte de pin, trei rosii mari si bine coapte, o ceapa rosie, o cutie de boabe de porumb, un ardei gras rosu, patru-cinci castraveti de gradina, sucul de la o lamaie, trei linguri cu ulei de masline, o legatura mica de patrunjel proaspat, sare si piper.

Taie toate legume in bucatele mici, iar salata verde fideluta. Cu o lingura de ulei, intr-o tigaie antiaderenta, caleste semintele de pin si cand s-au rumenit putin adauga si boabele de porumb. Tine totul pe foc pana ce simti, dupa miros, ca boabele de porumb se caramelizeaza usor, adica pret de vreo trei-cinci minute. Da deoparte si lasa sa se raceasca. Cand s-au racorit bine adauga totul peste amestecul de legume.

Intr-un vas pune sucul de lamaie, uleiul si verdeata tocata foarte marunt. Amesteca si rastoarna peste legume. Potriveste salata de stare si pune mult piper, macinat proaspat. Serveste salata dupa ce a stat la rece vreo 30 de minute, pentru ca toate aromele sa se combine. Salata mexicana este excelenta simpla sau cu o felie de paine prajita alaturi.

Distribuie articolul pe: